Nieuws

De ene groepsaccommodatie is de andere niet

De afgelopen jaren is de keuze voor groepsaccommodaties enorm toegenomen. De behoefte om met vrienden, vrienden of familie een paar dagen weg te gaan groeit. Maar ook zakelijk is er een groeiende behoefte aan accommodaties die ruimte bieden voor ontwikkeling verdieping of groei.

Dat merken wij ook bij de Woeste Wieven

Wat we merken is dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien in hun zoektocht naar een goede groepsaccommodatie  En dat het soms ook lastig is om accommodaties of locaties met elkaar te vergelijken. Vandaar dat we graag onze ervaringen en inzichten willen delen zodat het zoeken naar een mooie passende locatie voor uw bedrijfsevent, training of weekend leuker en effectiever wordt. En natuurlijk dat als u voor de Woeste Wieven kiest in Diepenheim dat u dan tevreden bent met uw keuze en vindt wat u wenst. Zodat u tijdens het bezoek zelf alleen maar hoeft te genieten en er vanuit kunt gaan dat wat er ook gebeurd het niet aan de gekozen locatie kan liggen dat het niet gezellig of effectief was. Maar bovenal dat u als organisator iets organiseert waardoor uw collega's, vrienden en/of familie eigenlijk niets anders kunnen doen dan u complimenteren en te vragen om toch graag het volgende weekend ook mee te denken in de organisatie.

Ontbijt bij de Woeste Wieven optioneel bij alle groepsaccommodaties
Ontbijt bij de Woeste Wieven optioneel bij alle groepsaccommodaties

De kwaliteit van een groepsaccommodatie kan enorm verschillen

Daarom is het belangrijk om voordat u op zoek gaat naar een passende groepsaccommodatie voor uw activiteit in beeld te brengen welke eisen uw groep stelt aan een verblijf. Anders loop je het risico veel tijd kwijt te zijn met het zoeken naar een locatie en die bovendien uiteindelijk misschien wel teleurstellend is. Wij zien in de praktijk eigenlijk twee verschillende soorten groepen zoeken naar een groepsaccommodatie. Een zakelijke doelgroep en een particuliere doelgroep. Zakelijk of prive zoeken naar een locatie kan een groot verschil maken. Waar het bijvoorbeeld privé vaak niet zoveel uitmaakt of je bij elkaar op een kamer moet slapen kan dat zakelijke gezien lang niet in alle gevallen. We hebben de meestvoorkomende verschillen tussen de twee groepen bij het zoeken van een groepsaccommodatie  hieronder op een rijtje gezet. Omdat het vertrekpunt nogal uit maakt voor wat voor locatie je nodig hebt als groepsaccommodatie.

Zakelijk

 • Vaak een organisator die zoekt naar een groepsaccommodatie die niet zelf mee komt tijdens het event zelf
 • Mensen uit de groep kennen elkaar niet altijd of maar beperkt
 • Hoge eisen aan faciliteiten van de accommodatie en de locatie
 • Totale ontzorging op gebied van catering
 • Parkeergelegenheid en gemak van aanrijden vaak een thema
 • Beperkte vraag naar faciliteiten in de omgeving van de locatie oor invulling van het programma

Particulier

 • Organisator van het weekend die zoekt naar de groepsaccommodatie is zelf onderdeel van het event
 • Mensen kennen elkaar bijna altijd en vaak goed
 • Minder hoge eisen aan de faciliteiten van de accommodatie maar wel hoge eisen aan de  locatie
 • Grotendeels zelfvoorzienend op het gebied van catering
 • Parkeergelegenheid en aanrijden zelden een thema
 • Veel vraag naar mogelijkheden in de omgeving van de locatie als onderdeel van het programma  

Dan blijven er natuurlijk nog vragen genoeg over:

Met hoeveel mensen bent u, wilt u privacy of vindt u het niet erg of zelfs leuk dat er ook andere mensen op de locatie van de keuze rondlopen en wat voor niveau voorzieningen verwacht u. En gaat u een nacht, twee of een heel weekend. Wel zo gezellig als je toch samenkomt. En die dingen samen maken dat je in een bepaalde prijsklasse terecht komt. Een gebouw met relatief oude gebruikte meubels en stapelbedden zal een andere prijs hebben dan een chique landhuis. Mensen starten soms met de verkeerde verwachtingen als ze offertes opvragen. Onze ervaring is dat het veel slimmer is om van te voren goed na te denken over de hier boven geschetste items en dan gericht op zoek te gaan naar een passende locatie. Omdat uidan in gesprek met de locatie ook veel beter tot een goede invulling kunt komen op de details. Wij vinden het zelf belangrijk dat mensen snappen wat we zijn en waar we voor staan. En we denken dat u dat als gast ook mag verwachten van de locatie waar u boekt. Dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in wie u bent en wat u zoekt.  Omdat je dan ook gasten krijgt die passen bij wat de locatie aanbiedt. En gasten dus een fijnere ervaring krijgen.

Diverse wandelroutes starten bij de Woeste Wieven op erve Bonkert in Diepenheim
Diverse wandelroutes starten bij de Woeste Wieven op erve Bonkert in Diepenheim


Ter inspiratie zijn op internet tegenwoordige goede sites te vinden die op thema locaties gebundeld hebben.

Dit geeft  vaak een goed beeld van de mogelijkheden en sfeer. Ons advies is echter wel dat als het gaat om een heel bijzonder moment of event het goed is om even vooraf zelf te gaan kijken en in ieder geval telefonisch contact op te nemen met de locatie, omdat u daarmee een beter beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Natuurlijk is dat voor een lekker vriendenweekend of vriendinnenweekend minder noodzakelijke als voor een zakelijk event.

Ben u op zoek naar een locatie en denkt u dat de Woeste Wieven iets voor u zou kunnen zijn?

Ons prachtige erf staat tot uw beschikking. Neem contact met ons op. En we stemmen graag met u af om van uw weekend of event een prachtig niet te vergeten moment te maken. Want dat is waar het volgens ons om gaat. Ervaringen maken om nooit te vergeten op ons erf. En daar willen we u graag bij van dienst zijn. Omdat onze kamers van boetiekhotel niveau in verschillende sfeervolle gebouwen verspreid zijn en er daarnaast nog verschillende ruimtes beschikbaar zijn om te verblijven kunnen we veel verschillende groepsgroottes aan. Het begint bij 2 en eindigt bij 33.

In ons geval zijn de onderscheidende en unieke elementen de volgende:

 1. Gelegen op een unieke locatie met een bijna 1000 jaar oude historie van het erf
 2. De natuur van het prachtige Twente en de Achterhoek letterlijk om de hoek
 3. Mogelijkheden om kleine en grotere groepen te huisvesten als groepsaccommodatie waarbij in beide gevallen de intimiteit van het erf voelbaar blijft
 4. Faciliteiten op boetiekhotel niveau. Dus comfortabel met de luxe van nu  en een eigen gezicht
 5. Respect voor de natuur en de mens. Zowel in de spullen die we gebruiken als op het erf.
 6. Catering op ieder gewenst niveau (van zelfvoorzienend tot sterrenchef)
 7. Persoonlijke service
Relaxen in de tuin van de Woeste Wieven op erve bonkert in Diepenheim
Relaxen in de tuin van de Woeste Wieven op erve bonkert in Diepenheim


Als laatste tip: Uw gasten vooraf teasen met een paar mooie foto's of een weblink werkt vaak heel goed. En natuurlijk vinden we het fijn als u tevreden bent dat u dat op social media met ons en de rest van de wereld deelt. We willen de leukste plek in Overijssel zijn waar je met een groep kunt verblijven.

Team van de Woeste Wieven op Erve Bonkert

Bekijk de groepsaccommodaties bij de Woeste Wieven

Foto's

No items found.
No items found.