Logo De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim
Contact | Nieuws    
Bed & Breakfast - B&B Diepenheim Overijsseltuin der wonderen -B&B - Groepsaccommodatie - Vakantiehuis - Trainen- Teambuilding -Bijeenkomst - Vergaderen -bij de Woeste Wieven -Diepenheim Twente OverijsselB&B - tuin der wonderen bij de Woeste Wieven -Diepenheim Twente Overijsselfazant.jpgmist vijver.jpgkinderen in gras.jpgvijver gele bloemen.jpgsigaren in vijver.jpg

De Tuin der Wonderen

Via het maaipad onder de zwarte Beuk door, loopt u de 'Tuin der Wonderen' in. Omdat we vonden dat bij onze prachtige boerderijgebouwen in Diepenheim ook een erf past dat die pracht nog verder tot zijn recht laat komen, hebben we het weiland dat tot de boerderij behoorde op onze manier terug gegeven aan de natuur. Het heeft zich ontwikkeld tot een broed- en schuilplaats van vele diersoorten en de vegetatie laat zich in al haar pracht zien. Het hele jaar door met zijn eigen gezicht.

Het natuurlijke pad slingert langs de vijver langs en de kikkerpoel. Bij de esgrond komt u bij de Keltische Astrologische Bomentuin, waar ook de Goden en Godinnen, zoals Tanfana, Anna, Nehalennia e.a) hun plek weer gaan krijgen. Zo is er een verbinding ontstaan tussen de B&B kamers en het buitengebied.  In 2011 was dit gedeelte van het Klooster-erf (ca 3 ha) nog een verwaarloosde paardebak met grasland. 

In twee jaar tijd is het geheel weer terug gebracht naar het natuurlijke landschap, met al haar hoogteverschillen, waterlopen en enorme diversiteit aan bomen struiken en kruiden. Het landschap wat zo kenmerkend was en is voor de streek Twente en de Achterhoek laat zich zien.  De reëen, fazanten, hazen, honingbijen, libelles, kerkuilen, spechten en noem maar op... leven hier jaar rond en gedijen fantastisch, maar ook de zwaluwen en andere natuurtoeristen komen hier graag jaarlijks terug!

Door samen te werken met de natuur, is de Tuin der Wonderen ontstaan. Ieder seizoen, ieder jaar vormt de natuur dit prachtige plekje in Diepenheim nog wat mooier en krachtiger. 

   

Bij de wandeling door de Keltische Bomentuin op Erve Bonkert kunt uw persoonlijke eigenschappen ontdekken! De bomen waren voor de Kelten niet alleen heilig, maar ze gaven ook hun eigenschappen bij de geboorte mee aan de mensen. Het lage landen Keltische natuurvolk kenden een bomenkalender, gebaseerd op de Zon en de Maan. De geplaatste bomen zijn met eerbied voor de oude inzichten geplaatst. 

Wilt u weten wat u van nature heeft meegekregen... of hoe de natuur zich bij ons ontwikkelt.... of wilt u meer weten van de historie van Erve Bonkert of meedoen aan de Wonder Wandeling? We hebben ook boekjes beschikbaar waarmee u op uw gemak de inzichten tot u door kunt laten dringen tijdens een lekker glas wijn of een warme kop koffie in de lounge ruimte van de B&B of een van de vele buitenplekjes op ons erf.

Ook voor een "gewone" natuurwandeling door het Needse Achterveld, kunt u bij ons terecht. Hebt u weleens gewandeld door de Achterhoek of in Twente waarbij geteld heeft hoeveel verschillende planten u tegenkomt onder en in de buurt van uw voeten? We raden het ten sterkste aan.

  

Laat het ons weten....

 

 


de Woeste Wieven op Erve Bonkert | Deldensestraat 11 | 7478 PG Diepenheim | M. 06-20848424 | E. info@dewoestewieven.nl 

Erve Bonkert Experience B.V. | KvK 58299645 | Rekening Rabobank NL16 RABO 0320.482.723 | 
Contact | Disclaimer | Sitemap   ©2011 de Woeste Wieven
 

Powered by : QualitySites4All
dewoestewieven.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen