Logo De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim
Contact | Nieuws    
benb voorjaar verkleind.jpg

Diepenheim, kunst, cultuur en natuur 

Onze B&B en trainingslocatie ligt in Diepenheim (Deep'n in het Nedersaksisch) is een een gezellig klein stadje in de gemeente Hof van Twente. Het ligt op de grens van de achterhoek en twente in de provincie Overijssel. Diepenheim staat bekend op zijn havezaten en kastelen en is bovendien een centrum voor beeldende kunst. Op cultureel gebied is er het gehele jaar wat te doen. Met een hoogtepunt tijdens het jaarlijkse kunstmoment in de herfstvakantie.  Diepenheim wordt dan door tienduizenden mensen bezocht speciaal om alle voorstellingen en tentoonstellingen van hoog niveau in Diepenheim te bezoeken.

Diepenheim is een van de acht middeleeuwse steden in Twente. Het is qua inwoners de kleinste stad van Twente gebleven. Diepenheim heeft door de eeuwenheen, mede door de aanwezigheid van landgoederen en kastelen rondomde kern haar landelijke karakter behouden. En dat maakt dat Diepenheim nog steeds een plek is om tot rust te komen en te genieten van alles wat het platteland te bieden heeft. Officieel heeft Diepenheim nooit stadsrechten gekregen. Diepenheim wordt omringt door 6 kastelen en een prachtige watermolen.De omgeving van de watermolen bij Diepenheim is sinds 1991 een door rijkswege beschermd dorpsgebied.

Diepenheim staat bekend om zijn negen troeven en daar zijn we als bed en breakfast maar wat blij mee, want wat is er mooier dan overnachten bij ons in alle rust en dan heerlijk genieten op het erf en in de nabije omgeving:

Een kuntsstadje van betekenis

De kunst is overal. Ze wordt er gemaakt en getoond, zowel buiten als binnen. Welkom in de Heerlijckheid van Diepenheim, stedeke van kunst en cultuur 

Kunstenaars aan het werk zien

Ter plekke wordt veel kunst gemaakt. Al meer dan 25 jaar vinden kunstenaars er een klimaat dat uitnodigend is en dat is te zien. Op die voedingsbodem is nu Werkplaats Diepenhein gebouwd. Een kunst- en theaterwerkplaats. 

Toonaangevende hedendaagse kunst

Kunstvereniging Diepenheim vormt een belangrijke bron van de kunst in Diepenheim. Midden in het centrum vinden in het hoofdgebouw finissages, lezingen en educatieve activiteiten, daarnaast vind er vier keer per jaar een wisselende tentoonstelling plaats waarbij ruimtelijke kunst en landschap vaak centraal staan

De tuinen van Diepenheim

Tuinen zoals je ze nergens ziet. Kunst in de openbare ruimte. Dankzij ingrepen van kunstenaars ontstaat er een prachtig schouwspel van natuur en mens. Ieder jaar weer een beetje mooier. Dus naast onze eigen tuin der wonderen nog veel meer natuurkunst te zien en te ervaren. 

Vele galeries en een Oranjemuseum

Een bijzonder aanbod aan galeries in en om het centrum van Diepenheim geven een divers beeld van de hedendaagse kunst. Met als hoogtepunt in het najaar van ieder jaar het Kunstmoment Diepenheim. Met 100 professionele kunstenaars op 50 locaties. 

Monumenten vol leven

Naast onze eigen erfgoedlocatie met mogelijkheid van logies en ontbijt bestaan er in en om Diepenheim nog veel meer prachtige locaties die een nieuwe invulling hebben gekregen in deze tijd, zoals o.a. Herberg de Pol, de Maalderij, Het ottenhuis of het Diepvrieshuis (uit de tijd dat er nog geen vrieskisten in huis bestonden)

Kastelen en landgoederen

Het stedeke Diepenheim wordt omringd door zes historische buitenplaatsen met bijbehorende opengestelde landgoederen. 

Nationaal centrum van Tekenkunst in Diepenheim

Naast New York, Londen heeft nu ook Diepenheim een instelling die zich richt op hedendaagse en actuele tekenkunst. Drawing Centre. Vier keer per jaar wisselende tentoonstellingen aan de hand van een themam, masterclasses en symposia

Locatietheater

Diepenheim heeft een lange traditie in het faciliteren van zowel het maakproces als voorstellingen van gezelschappen in binnen- en buitenland.

 

Meer informatie is te vinden in de B&B en te vinden bij de VVV


de Woeste Wieven op Erve Bonkert | Deldensestraat 11 | 7478 PG Diepenheim | M. 06-20848424 | E. info@dewoestewieven.nl 

Erve Bonkert Experience B.V. | KvK 58299645 | Rekening Rabobank NL16 RABO 0320.482.723 | 
Contact | Disclaimer | Sitemap   ©2011 de Woeste Wieven
 

Powered by : QualitySites4All
dewoestewieven.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen