Logo De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim
Contact | Nieuws    
benb voorjaar verkleind.jpgbij de Woeste Wieven -Diepenheim Twente OverijsselB&B bij de Woeste Wieven -Diepenheim Twente OverijsselBed & Breakfast - B&B Diepenheim Overijsselvooraanzicht met put.jpg

Hof van Twente en Omgeving


Erve Bonkert in Diepenheim,  gemeente Hof van Twente in Overijssel

U vindt Erve Bonkert in het schilderachtige Markvelde, een kleine, hechte gemeenschap bij Diepenheim. Het ligt op de grens van Twente en de Achterhoek. Plaatsen als Goor, Markelo, Laren, Holten, Lochem en Neede zijn om de hoek. Maar ook aantrekkelijke stadjes en steden als Delden, Rijssen, Haaksbergen, Hengelo, Almelo en Enschede, Deventer en Zutphen zijn dichtbij.

 

Kunstmoment

Het Stedeke Diepenheim is in binnen- en buitenland bekend bij kunstminnend Nederland. Het straatbeeld wordt bepaald door galerieën en ateliers van allerlei beroemde en minder beroemde kunstenaars. Zo vindt elk jaar in oktober het ‘Kunstmoment Diepenheim’ plaats. Elf dagen lang tonen meer dan 100 kunstenaars hun werk op 50 verschillende plekken in het rond het stedeke en kunt u vanuit onze B&B-arrangementen heerlijk genieten.

 

KunstWerk Diepenheim

Het ‘Het KunstWerk Diepenheim’ bestaat uit de herinrichting en renovatie van verschillende ateliers, kunstwerkplaatsen en openbare parkjes. In 2011 werd het Drawing Centrum geopend en de Tuinen van Diepenheim met de herinrichting van de Regge. Inmiddels is ook de Kunstenwerkplaats gerealiseerd en voortdurend worden verschillende kunstateliers gerenoveerd.

 

Omgeving die rijk is aan kastelen en landhuizen

Ook staat Diepenheim bekend om de Zeskastelenroute, het Oranjemuseum en haar prachtige wandel- en fietsroutes.  Niet voor niets zijn Twente en de Achterhoek beroemd om het adembenemende natuurschoon. Voorbeelden daarvan zijn het Needse Achterveld, landgoed Nijenhuis en Westerflier, Kastelen van Diepenheim en Landgoed Twickel bij Delden.

 

Meer kunst in de Hof

Meer informatie over knstzinnige activiteiten in de gemeente Hof van Twente vindt u op de locale, toeristische site. Ook De Woeste Wieven op Erve Bonkert zijn goed op de hoogte als u vragen hebt over de omgeving of over bezienswaardigheden. Vraag hen ernaar. Ze wijzen u graag de weg.

 

Het Plumershuusken

In Diepenheim vindt u ook het Plumershuusken, een heel klein boerderijtje. Hierin was tot voor kort de VVV gevestigd met toeristische informatie over activiteiten en over het natuurschoon in de omgeving. In het Plumershuusken hingen tot voor kort nog oude foto’s van Erve Bonkert en haar interieur. De originele oude keuken vol tegels met Bijbelverhalen,  beroepen en landschappen uit 1620 zijn op Erve Bonkert nog  in tact. Deze bevinden zich nog in de boerderij van Erve Bonkert.

 

Kerken en kastelen

De gemeente Hof van Twente is rijk aan fraaie kastelen, landgoederen en oude kerken. Zo vindt u in Diepenheim de prachtige Johannes Kerk uit 1679. Dichtbij staat ook watermolen Den Haller. Dit is een oude korenwatermolen. Nog tot 1970 werd deze door de locale boeren gebruikt voor het malen van hun granen. In en om Diepenheim liggen zes prachtige kastelen. U ziet ze allemaal tijdens de ‘Zes kastelen fietsroute’ . Deze route brengt u ook bij  Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Zeer de moeite waard voor een bezoek.

 

 


de Woeste Wieven op Erve Bonkert | Deldensestraat 11 | 7478 PG Diepenheim | M. 06-20848424 | E. info@dewoestewieven.nl 

Erve Bonkert Experience B.V. | KvK 58299645 | Rekening Rabobank NL16 RABO 0320.482.723 | 
Contact | Disclaimer | Sitemap   ©2011 de Woeste Wieven
 

Powered by : QualitySites4All
dewoestewieven.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen