Logo De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim
Contact | Nieuws    
B&B - Groepsaccommodatie - Vakantiehuis - Trainen- Teambuilding -Bijeenkomst - Vergaderen -bij de Woeste Wieven -Diepenheim Twente Overijsselerve bonkert 1917 kleine schuur beeldbank old deepn.jpgerve bonkert keuken 1917 beeldbank old deepn.jpgerve bonkert 1917 schuur beeldbank old deepn.jpg

Historie Erve Bonkert - Diepenheim Overijssel

De Bonckert of Bunkinck

Al in 1188 wordt Erve Bonckert genoemd op akten, oorkondes en oude tekeningen. Waarschijnlijk is de naam Bonkert afgeleid van Bunico of Buno. Dit betekent ‘bouwer’. Op oude kaarten is te zien dat de vroegere boerderij nog steeds als hoofdvorm op dezelfde plek staat. De lange uitbouw die nu is ingericht als groepsruimte en theater, is later toegevoegd. In het archief van de Provincie Overijssel of de canon van Diepenheim/Overijssel vindt u meer over Erve Bonkert of de historie van Erve Bonkert

 

Kloosterboerderij

Vroeger (vanaf ca. 1188) hoorde Erve Bonkert als Kloosterboerderij bij het Cisterciënzer klooster Ter Hunnepe (ook wel Mariënhorst) bij Deventer. Het klooster was een van de belangrijkste grootgrondbezitters in Markvelde. In 1273 kreeg het convent eigendomsrechten over een flink aantal boerenhoeves en een eigen watermolen in de regio. De naam ‘Ter Hunnepe’ kwam van het riviertje waarin ook Erve Bonkert lag. Inmiddels is De Hunnepe opgegaan in de dichtbij stromende Schipbeek. Er bestaan vermoedens dat Erve Bonkert al in het jaar 800 diende als opslagplaats van voedsel voor het leger van Karel de Grote.

 

De Woeste Wieven op Erve Bonkert, bijzonder logeeradres op de grens van Twente en de Achterhoek

En nu in de laatste jaren omgebouwd tot een erf waar mensen samen komen. Om uit te rusten, om te genieten of om zich te ontwikkelen. Opnieuw dus een plek waar gewerkt wordt om de mens te voeden. Zowel geestelijk, maar natuurlijk ook met heerlijke ontbijten of lekkere wijntjes. Ervaar zelf de sfeer, breng een bezoek en kom logeren in één van de luxe B&B kamers bij de Woeste Wieven op Erve Bonkert.

Reserveer of bel 0620848424

 

Geschiedenis Diepenheim

Erve Bonkert ligt dicht bij de buurtschap Markvelde en het stedeke Diepenheim. Het stadje Diepenheim stond al in de middeleeuwen bekend als één van de acht steden in Twente. Als ‘Heerlijkheid’ was het gebied in het bezit van de Heren van Diepenheim.

In verhouding tot steden als Enschede en Hengelo, waar de industrie zorgde voor groei en welvaart, is Diepenheim een klein stadje gebleven. Vandaar dat de troetelnaam ‘stedeke’ nog vaak gekoppeld wordt aan de plaatsnaam. In deze eeuw heeft Diepenheim zich ontwikkelt tot een plek waar kunst en natuur elkaar vinden. Prachtige tentoonstellingen, veel galeries, mooie tuinen en grootste kunstevenementen van niveau. 

 

Bereikbaarheid Erve Bonkert

Erve Bonkert is goed en eenvoudig bereikbaar, ook met openbaar vervoer. Aan het begin van de oprijlaan stopt bus 92 bij bushalte Erve Bonkert.

Komt u met de auto: verlaat dan de A1 bij de afslag Markelo (of Goor-Rijssen) en volg de weg richting Diepenheim - Markvelde.
Vanuit Erve Bonkert zijn steden als Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer, Lochem en Zutphen binnen een half uur bereikbaar.

Zie contact voor adres en google map.


Van harte welkom

Bij de Woeste Wieven op Erve Bonkert staat u een hartelijk en warm welkom te wachten. En als het goed is verlangt u bij het weggaan alweer naar een volgende keer. We hopen u snel te mogen verwelkomen.

 


de Woeste Wieven op Erve Bonkert | Deldensestraat 11 | 7478 PG Diepenheim | M. 06-20848424 | E. info@dewoestewieven.nl 

Erve Bonkert Experience B.V. | KvK 58299645 | Rekening Rabobank NL16 RABO 0320.482.723 | 
Contact | Disclaimer | Sitemap   ©2011 de Woeste Wieven
 

Powered by : QualitySites4All
dewoestewieven.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen