Logo De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim
Contact | Nieuws    
kabouter.jpgmeisje en koeien.jpgtoegangshek verkleind.jpgsigaren in vijver.jpgbloeiend hout en ribes.jpgmist vijver.jpg

Erve Bonkert in Diepenheim eeuwenoude kloosterboerderij met een verhaal

De oude boerderij met bijgebouwen op Erve Bonkert is bruisend en vitaal. En dat terwijl de hoeve al ruim 1000 jaar op deze plaats staat! Het hoorde lange tijd bij het Cisterciënzer klooster Ter Hunnepe bij Deventer. Een klooster vol nonnen. En daar verwijst de naam 'De Woeste Wieven' naar. De nonnen (wieven) op Erve Bonkert stonden in dienst van het klooster en de grond rondom de boerderij was zogenaamde 'woeste' grond. Onontgonnen en dus vol mogelijkheden. In het jaar 1188 nC wordt het erf al genoemd in een oorkonde. Altijd kwamen hier mensen samen met melkvee en voor handel. Naast bedrijvigheid, vindt u hier rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat laatste hebben we nu weer vorm gegeven in de vorm van een B&B en een podiumzaal. Waar mensen kunnen ontspannen, ontmoeten en verdiepen. Zowel zakelijk in de vorm van een congres of met yoga trainingen of familiebijeenkomsten. Bij De Woeste Wieven in Diepenheim gaat dat prima samen. Verlaat even de drukte van alle dag en geniet van de vredige omgeving.

  
 
Historie Erve Bonkert Proeven en Beleven.. Intieme podium en trainingsruimte  

 

Kom naar De Woeste Wieven op Erve Bonkert voor:

 

Vrijheid, ruimte en schitterende natuur

Een lange oprijlaan, geflankeerd door knoestige oude eiken, leidt u naar Erve Bonkert. Het huisveld, bijna 3 hectare, wordt gevormd door weilanden, het erf met de oude hoeve en de bijgebouwen. Ruimte genoeg om in vrijheid samen te werken, te recreëren en te ontwikkelen. Rond de boerderij is is de ‘Tuin der wonderen’ in aanleg. Geniet van de vogels die u hier hoort. De activiteiten op Erve Bonkert zijn zo verschillend, en toch passen ze bij elkaar op dit sfeervolle boerenerf. Als in een natuurlijke harmonie waar hoofd, hart en ziel zich met elkaar verbinden. Vrijwel niets moet en bijna alles mag op deze bijzondere plek middenin de natuur.

 

Locatie in een prachtig natuurgebied

Erve Bonkert ligt op de grens van Twente en de Achterhoek, maar ook op de grens van de gemeenten Hof van Twente en Berkelland. De boerderij ligt midden in een prachtig natuurgebied. Het Needse Achterveld ligt op slechts 500 meter afstand. Geniet van de mooie fiets- en wandelpaden door het adembenemend fraaie landschap. Uiteraard zijn hier ook natuurorganisaties actief, zoals het IVN. Op enkele kilometers afstand ligt Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bij Holten, maar ook landgoed Twickel bij Delden is zeer de moeite waard.


Bereikbaarheid Erve Bonkert in Diepenheim 

Erve Bonkert is goed en eenvoudig bereikbaar, ook met openbaar vervoer. Aan het begin van de oprijlaan stopt bus 92 bij bushalte Erve Bonkert.

Komt u met de auto: verlaat dan de A1 bij de afslag Markelo (of Goor-Rijssen) en volg de weg richting Diepenheim - Markvelde.
Vanuit Erve Bonkert zijn steden als Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer, Lochem, Delden, Haaksbergen en Zutphen binnen een half uur bereikbaar.  


Van harte welkom in Diepenheim

Bij de Woeste Wieven op Erve Bonkert staat u een hartelijk en warm welkom te wachten. Onze zorg is dat u het naar de zin heeft.

 

 


de Woeste Wieven op Erve Bonkert | Deldensestraat 11 | 7478 PG Diepenheim | M. 06-20848424 | E. info@dewoestewieven.nl 

Erve Bonkert Experience B.V. | KvK 58299645 | Rekening Rabobank NL16 RABO 0320.482.723 | 
Contact | Disclaimer | Sitemap   ©2011 de Woeste Wieven
 

Powered by : QualitySites4All
dewoestewieven.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen